Festivalist

Mood puudutab meid kõiki - kas me seda endale tunnistame, on juba eraldi teema. Me kõik teeme moevalikuid - millised püksid või pluusi või seeliku endale järjekordselt ostame, millise brändi kollektsioonide hulgast valiku teeme, millistesse kauplustesse sisse astume. Kas me teame, kes välja valitud rõivad disaininud on? Uurime, kus ja kuidas need valmistatud on? Tunnetame materjali? Oleme teadlikud moetarbijad? Või lööme käega ja ütleme, et mood jätab meid täiesti külmaks - ja ometi peame endale aegajalt uued rõivad ostma ja igal hommikul nende hulgast midagi selga valima.

Öeldakse, et sa oled seda, mida sööd. Me laiendaksime seda mõtet - sa oled see, mida sööd ja seljas kannad. Moe armastamine ei tähenda iga uue trendiga kaasa jooksmist ning algava hooaja hittvärvidega kursis olemist. Kindlasti ei ole vaja uue aastaaja saabudes pool garderoobi välja vahetada ning möödnud aastal soetatud riided “heategevuseks” annetada. Moe armastamine tähendab seda, et sa hoolid - iseendast, teistest inimestest ja sind ümbritsevast keskkonnast. Sa teed teadlikke valikuid, oskad hinnata kvaliteeti, oled pisut kursis moeajalooga ning teadvustad, et uue rõiva ostmisel ei saa esimeseks argumendiks olla hind, vaid õige tunne. Õige tunne rõiva valmistaja, materjali, sobivuse ja veel mitmete oluliste detailide osas.

Moefilmide festival MoeKunstiKino on Sulle abiks - toome ekraanile värskeima valiku viimase aasta jooksul valminud dokumentaalidest, mis aitavad sul moemaailmaga paremini kursis olla ning moodi (veel rohkem) armastama hakata. Näha inimesi, kes on oma elu pühendanud moele, tunda koos nendega kirge ning mõista, miks mood oluline on.

Sel aastal on programmis filme paljudest moe- ja kunstimaailma suurkujudest. Alexander McQueen, Vivienne Westwood, Yayoi Kusama, Christian Dior, Guo Pei ja mitmed teised on suurel ekraanil ning jagavad vaatajatele oma mõtteid, tegemisi, tagasilööke ning ennekõike kirge. Me teame, et kinosaalidesse jõuavad paljud moehuvilised, aga loodetavasti tulevad sinna ka need, kes moemaailma enda jaoks alles avastamas on. Me usume, et elamusi jätkub kõigile!

Kohtumiseni kinos ja moes,
Helen Saluveer
MoeKunstiKino looja