MoeKunstiKino esitleb filme moemaailma telgitagustest

Oktoobri alguses stardib Tallinnas ja Tartus juba 8ndat korda toimuv moefilmide festival MoeKunstiKino, mis pakub ka sel aastal huvilistele mitmekesist filmivalikut moemaailma telgitagustest. Linateoste peategelaste hulgas on näiteks tuntud moeloojad Gianni Versace, Vivienne Westwood, Olivier Rousteing ning Jean Paul Gaultier. Piletid on tänasest müügil.

"Seekordse festivali iseloomustavaks märksõnaks on aeg," sõnab festivali juht Helen Saluveer. "Filmides saab jälgida oma aja tõelisi meistreid, kelle tegevus on moevaldkonda oluliselt muutnud. Ning samal ajal ka eksperte, kelle loometegevuses on aeg väga oluline faktor - imeliste tulemuste saavutamiseks on vaja aega võtta ja väärtustada."

Filmiseanssidele teevad sissejuhatuse kodumaised moeeksperdid Xenia Joost, Tanel Veenre, Anu Samarüütel, Aljona Eesmaa jt.

Enne dokumentaale jõuavad kinoekraanile Estonian Fashion Festivali Antoniuse moeetendusel osalenud kodumaistest moeloojatest valminud minifilmide seeria "Creativity Realms", mille autoriks on Jo Nurm. "Creativity Realms” kutsub publikut kogema maailma, mis on täis inspiratsiooni ja psühholoogilist mõtestamist, pakkudes ainulaadselt lähedast vaadet kunstniku loomeprotsessile," sõnab autor.

MoeKunstiKino seansid toimuvad 3.-8. oktoobrini kinodes Sõprus Tallinnas ja Elektriteater Tartus. Kõik filmid linastuvad ingliskeelsena või ingliskeelsete subtiitritega. Piletid on müügil kinode kassades ja veebilehtedel. Täpsem info www.moekunstikino.ee.

Festivali esitleja on Viru Keskus, sponsorid Mionetto Eesti, Tartu Kaubamaja ja Apotheka Beauty, toetajad ja koostööpartnerid Eesti Kultuurkapital, Prantsuse Instituut, Haage, Geisha, ETV2, Rahva Raamat, AD Angels ja Estonian Fashion Festival.

MoeKunstiKino on filmifestival, kus linastuvad moe ja disainiga seotud filmid - enamasti moevaldkonna tausta sügavuti avavad dokumentaalid. Linateoste peategelasteks on nii legendaarsed moeloojad, fotograafid, stiili-ikoonid, modellid kui ka alles karjääri alustavad moepersoonid. MoeKunstiKino korraldajaks on MTÜ Kunstiloomus.